Olvasó

2012.02.10. 06:18

Nagyot durrant a puskás ingyenreklám (kommentár)

Tavaly október 10-én foglalta le a Terrorelhárító Központ (TEK) a fegyvereket, és még nem is járunk február közepén, de a Nemzeti Nyomozó Iroda már végzett is az üggyel. A hír annak idején bejárta a világsajtót. Szenzációt keltett, hogy a Brad Pitt Magyarországon készülő zombifilmjéhez hazánkba szállított fegyvereket elkobozták.

Szabó Zoltán

A TEK indoklása szerint azért, mert élesek voltak a fegyverek, márpedig a magyar szabályozás szerint ilyenek filmforgatáson nem használhatók. Mármost itt van a zombi, pardon, a kutya elhantolva. Az angol szabályok ugyanis egészen mások. S itt ismerős terepre tévedtünk: nem először és utoljára történik, hogy hazai és külföldi jogok ütköznek, és mi nem hagyjuk magunkat. Még akkor sem, ha a World War Z-t forgatják, igazi világsztárral a főszerepben. Mert mi van, ha a fegyverek tényleg illetéktelen kezekbe kerülnek? Mondjuk illegális magyar zombikezekbe, mert élőhalottként az utcán bóklászó emberből van itt elég. Nem így lett, és szerencsére bűncselekmény sem történt. Brad Pitt kissé dühös volt, de ma már örülhet. Hatalmas reklámot kapott zombimozija. Akárcsak hazánk. Mi is dörzsölhetjük a kezünket. Ismét. 



Kapcsolódó cikkeink: 
Brad Pitt dühös, hogy elkobozták a fegyvereit 
Nem nyomoznak Brad Pitt zombiírtó fegyverei miatt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!