Olvasó

2011.09.06. 05:45

Maradtak kérdőjelek a kedvező hír után is (kommentár)

A nagy bizonytalanságban nehéz lehet tanévet kezdeni. Ezért is örülhetnek a pedagógusok Hoffmann Rózsa bejelentésének, amely szerint a jövő évi költségvetésben nem romlanak a közoktatás pozíciói.

Nagy Ildikó

Az oktatási államtitkár tegnap a Pedagógusok Szakszervezetének vezetőivel tárgyalt, nem először és nem is utoljára: a hírek szerint ugyanis a köznevelés új rendszerét részletező koncepcióval országjáró körútra indulnak. Ezek a találkozások talán ahhoz is jó alkalmat szolgáltatnak majd, hogy a levegőben jelenleg lufiként lebegő kérdőjeleket „kipukkantsák”. Mert bizony sok olyan kérdés van, amire választ várnának a nemzet napszámosai. Hiszen az intézmények fenntartása is tisztázatlan kérdés, de minden bizonnyal az egész napos iskola bevezetéséről is szívesen beszélgetnének a pedagógusok. Feltehetően az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételekről érdeklődnének a legélénkebben. És ott van az örökzöld téma: a kötelező óraszám. A legfontosabb kérdés pedig bizonyára az lenne, hogy a jövőben a tanároknak többet kell-e dolgozniuk ugyanannyi – netán kevesebb – pénzért. Becsengettek, a tanév elkezdődött, digitális táblák is vannak, a többi meg majd kiderül. Ha előbb nem, hát kicsengetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!