Olvasó

2011.05.26. 06:17

Pihenés kártyával (kommentár)

Lassan már kezdjük megszokni, hogy a korábbi évek különböző szervezetei, folyamatai, szolgáltatásai új névvel, megváltozott formában élednek fel, alakulnak át. Most az üdülési csekk megújítása van soron, amely Széchenyi Pihenő Kártya néven éli tovább életét.

Barták Péter

Természetesen itt sem marad minden a régiben, hiszen eleve kártya formájában működik majd a régi csekk helyett. Az is változás, hogy valóban csak a pihenéssel kapcsolatos lehetőségekre lehet felhasználni, nem úgy, mint régebben. (Akkor ugyanis akár nyelvtanfolyamra, utazásra, vendéglői étkezésre szintén igénybe lehetett venni.) A kormány ígérete szerint a cafeteriarendszer hosszabb távon teljesen átalakul, és a bevezetendő egyéb elemei szolgálják majd a további lehetőségek kihasználását. Mindezzel azt remélik, hogy a belföldi turistaforgalom nem szorul vissza, éppen ellenkezőleg: növekedni fog. A turizmussal intenzíven foglalkozó országokban (például Olaszország, Spanyolország) ez valóban így van: a vendégforgalom 70– 80 százalékát is kiteheti a belföldi arány. Ahhoz persze, hogy nálunk is komoly növekedésnek induljon, szükség van a munkáltatók hajlandóságára, hogy a dolgozóik juttatásaként bevállalják a 16 százalékos jövedelemadót. Ez még így is megéri, hiszen további járulékok nem terhelik az összeget. A munkavállaló pedig nem tehet mást, mindenképpen pihennie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!