Olvasó

2010.07.28. 05:38

Viták kereszttüzében a tervezett reformok (kommentár)

Szabályos nyilatkozatháborút indított el a miniszterelnök hétfő esti televíziós interjúja. Kiváltképpen annak néhány, a személyi jövedelemadó tervezett módosítására vonatkozó mondata. A MSZP a kisemberek érdekei mellett tör lándzsát, a Jobbik pedig a családi adózás bevezetését sürgeti.

B. Kiss László

Általánosnak mondható vélekedés, hogy sürgető az adórendszer átalakítása, amelynek egyik eleme csupán a személyi jövedelemadó. A terhek csökkentése lendítőleg hathat a gazdaságra, és kifehérítheti a feketén szerzett jövedelmeknek legalább egy részét. Az egykulcsos adórendszer – bizonyos vélemények szerint – a legtehetősebbeknek kedvez, és sokan berzenkednek a minimálbér esetleges megadóztatása ellen. Pedig tudvalevő, hogy csaknem kétmillió munkavállaló minimálbérre van bejelentve... A családi adózás ötletét korábban már a Fidesz is megszellőztette, ám nehéz ebben az országban olyat mondani, amire ne lehetne azt válaszolni, hogy „jó, jó, de...”. Az adóreform nem egyszerű dolog, pláne nem a jelenlegi helyzetben, amikor a költségvetésnek minden fillérre szüksége lenne. Bizton valószínűsíthető tehát, az ügyben nem ez az utolsó csörte...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!