Olvasó

2010.06.02. 04:14

Nem lesz hordójuk (kommentár)

Ez a mindenhol máshol ragyogóan működő létesítmény nálunk megvalósíthatatlan – sommázta rezignáltan a londoni Hyde Parkhoz hasonló Szónokok Hordója tér kiötlője.

Munkácsi Imre

Így aztán szomorúan bár, de holnap javasolja is a fővárosi közgyűlésnek, hogy az véglegesen vonja vissza 2008 májusában hozott határozatát a kezdeményezés támogatásáról. Hogy ez, mármint a támogató határozat visszavonatása miért éppen most jutott eszébe a „városarculati tanácsnoknak”, arra nem tér ki a közlemény. Az azonban bizonyos, hogy a létrehozásról szóló határozati javaslat akkor került a közgyűlés elé, amikor a Pesti Központi Kerületi Bíróság „felelősségre vonás nélkül megszüntette az eljárást” a Fidesz azon politikusai ellen, akik 2007 februárjában részt vettek a Parlamentet Magyarország akkori Hyde Parkjától, a Kossuth tértől elválasztó kordon egy részének lebontásában. Mint tudjuk, azt megelőzően hónapokon keresztül folyt a spontán politikai véleménynyilvánítás a téren, igaz, közel sem a londoni Speakers´ Cornerhez fogható pluralizmussal és stílusban. S mivel a jobb sorsra érdemes tér komolyan megsínylette a demokrácia eme spontán megnyilvánulását, talán úgy gondolták, jobb lesz ezeket az akciókat a Városligetbe száműzni. A kordonokat viszont már rég elbontották, a teret is visszafoglalták, így az elképzelés is okafogyottá vált...(?) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!