Olvasó

2010.02.17. 09:11

A szíveket is gyógyító Karnevál herceg

Mint szerte a világban mindenhol, a Karnevál hercege Zala megyébe, Nagykanizsára is ellátogatott.

Az Olvasó


Böngészte az újságokat, hogy hova is menjen, de sok meghívót is kapott a vidám mulatságokra. Végül döntött: több helyre is bekukkant majd. Így történt, hogy február 14-én beballagott a Hevesi Sándor Kulturális Központ  emeleti termébe, ahol a terített asztalokon  sokféle finom sütemény és italok fogadták.  Ö csak nézelődött, hallgatózott: „De hiszen ezek nem is fiatalok, sőt, betegek!” - ámult.

A Szívbetegekért Egyesület tagjai. Vidám beszélgetések az asztalok mellett, de sok szó esett a betegségekről is: kinek hol fáj, milyen súlyos problémával küzd.

„No, én ezen segítek” - gondolta a herceg. - „Vidámságot varázsolok.”

Így is történt. Páran fitokban felöltözte maskarába, voltak cigányasszonyok purgyékkal a hátukon, de érkezett tengerész is pipával.

A herceg súgott a zenészeknek: „Most!” Erre a zenekar még vidámabb nótára gyújtott és bevonultak a jelmezesek.   A teremben a rend teljesen felbomlott, a maskarások táncot jártak, melyhez sokan csatlakoztak az asztaloktól is - a végén már a zenész sem bírta szusszal. A fényképezőképek sűrűn kattogtak, volt nagy kacagás, mert a cigányasszony a tánc közben mind a két pólyását elvesztette. Ha  valaki megtalálná, kérem, jelezze, a Karnevál hercegénél, de csak szerdán hajnalig, mert akkor véget ér a farsang és a herceg is távozik.  Hogy titokban itt járt nyoma marad jövő farsangig: a szomorúságot, betegséget felejtető jó hangulatot az egyesület tagjai megőrzik, s így intünk neked búcsút kedves Karnevál herceg: Viszontlátásig jövőre ugyanitt! 

Beküldte: Hársfalvai Mihályné, egyesületi tag
Nagykanizsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!