Olvasó

2009.06.19. 02:28

Kilépett vagy nem lépett ki - ez most a közélet nagy kérdése

Kilépett vagy sem? Ez a kérdés merült fel tegnapelőtt, amikor Nagykanizsa polgármestere bejelentette: Szőlősi Márta képviselő levélben tájékoztatta arról, hogy kilépett a Fidesz-frakcióból.

Szalabán Attila

 Néhány perccel később a városanya azt válaszolta újságírói kérdésre, hogy ő bizony nem lépett ki, de semmi mást nem hajlandó mondani.Szó mi szó, érdekes álláspont egy a választópolgárok bizalmából a város irányító testületébe került közszereplőtől. Mert bizony jó sok kérdés merült fel az emberekben. Nagyon is jogos igény a polgárok részéről, hogy tudni szeretnék, miféle játékot játszanak a fejük felett mindazok, akik négyévente a szavazataikért küzdve mindent megígérnek. Márpedig itt valami nem stimmel, az biztos. Egy képviselőnő vélhetően tudja, mit ír alá, nem kerülhetett véletlenül a szignója a lemondó nyilatkozatra. De akkor miért mondja azt, hogy nem lépett ki a frakciójából? Ha meg nem akar távozni onnan, akkor miért írt nyilatkozatot? Persze meg is gondolhatta magát, de egy felelős politikustól talán elvárható, hogy ne dobálózzon kiléptem-nem léptem tartalmú nyilatkozatokkal. Hacsak nem őt is dróton rángatják, és inkább elszenvedője,mint irányítója az eseményeknek. De akkor pláne ki kellene pakolnia az igazságot.Már csak azért is, mert a kanizsai közgyűlésben pattanásig feszült a helyzet, s ezt csak rontja az újabb ügy.

Aki figyeli a képviselők munkáját, tisztában van azzal: már nehéz előre kiszámítani, hogy mely határozat kapja meg a szükséges 14 szavazatot - és ha a jelenleg 2 tagú Fidesz-frakció (melynek vezetője, Bene Csaba kérdésünkre tegnap leszögezte: ők nem kaptak kilépő nyilatkozatot, tehát tagnak tekintik Szőlősi Mártát) elveszít még egy embert, akkor a liberálisok két voksával együtt sem képesek elfogadtatni javaslataikat.Mi folyik itt? Talán meg kellene magyarázni. Persze egyszerűbb kikerülni a válaszokat azzal: semmilyen kérdésre nem válaszolok! Lehet, hogy a magyar választók már mást nem is várnak a politikusoktól?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!