Olvasó

2008.05.21. 02:29

Világsztárok, hozzájuk képest

Olykor sajnálom, hogy a hazai kereskedelmi televíziók műsora - műholdon keresztül - a határainkon túl is fogható.

Az Olvasó

Jobb lenne ugyanis, ha a világ nem látná azt a sok gagyi produkciót. A politikai acsarkodás már amúgy is megrontotta mindennapjainkat. 

A nívótlan, népbutító vetélkedőkből - ahol milliókat lehet nyerni idétlen kérdések és pletykák megválaszolásával - is elegem van. Most meg itt a vacsoracsata és a hal a tortán! Nem lehet másként, mint kisbetűkkel írni ezt a két szupervetélkedő címét. 

Állítólagos sztáro(cská)k, a nemzet színe-java vetélkedik, rombolva a magyar konyha jó hírnevét. A két főzőcskés műsor közül az egyik csapnivalóbb a másiknál. A nagy sztárok közül némelyik olyan edényben készíti el a híres étkét, ami nem válik dicséretére. 

Jobb lenne, ha nem látnánk, mily példás rend és tisztaság uralkodik Nagyéknál . Különb és tisztább edényeket is találhattak volna. Igaz, a frizurákat az ország legmenőbbjei készítik el. Valamikor úgy tanították a szülők a gyermeküket, ha nem tudsz valamit, akkor kérdezd meg és gyakoroljál. 

Ha tehetségtelen vagy valamihez, akkor ne csináld, mert többet ártasz, mint használsz vele. A külföldi csatornákon neves szakácsok és gyakorlott, kiválóan főző civilek vetélkednek, természetesen előzőleg tesztelik őket, valóban értenek-e ahhoz, amit bemutatnak. Az ne akarjon különlegességet készíteni, aki még egy kenyeret sem tud megszelni. 

Ha a tévécsatornák sztárjai már nem alkalmasak arra, hogy szakmájukban kimagaslót mutassanak, ami értéket is képvisel, ne romboljanak ott, ahol az átlagos magyar háziasszony világsztár hozzájuk képest. 

Kardos Pál 
Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik