Olimpia

2012.08.10. 16:38

Szekeres Dorina londoni élményei

Zalaegerszeg - Pénteken ünnepélyes pillanatok zajlottak a megyeszékhelyi fedett uszodában, ahol az úszó Szekeres Dorinát, a Londonból hazatért egerszegi olimpikont köszöntötték a város, a klub és a támogatók képviselői.

Kerkai Attila

Az EuropTec-Zalavíz ZÚK  sportolója a 200 méteres hátúszásban képviselte a zalai és a magyar színeket Londonban, ahol a 35. helyen végzett, de mint kiderült,   számára maga az olimpiai részvétel is óriási sikerrel ért fel. Szabados István, a ZÚK és a magyar úszó szövetség elnökségi tagja köszöntötte a jelenlévőket, majd Szekeres Dorina tartott rövid élménybeszámolót.

- Nehéz lenne egy vagy két dolgot kiemelni, számomra ez az elmúlt egy hónap életre szóló élményt jelentett - hallottuk tőle. - Kezdve azzal, hogy kijutottam, majd az utazás és az ott eltöltött napok, a versenyzés és a szurkolás a  magyar küldöttség többi tagjának. Ott voltam a férfi kézilabdázók  mérkőzésein, és Pars Krisztián aranyat érő dobásánál is. Eddig nem volt alkalmam köszönetet mondani azoknak, akik eddig segítettek. Elsősorban persze szüleimnek köszönök mindent, a barátaimnak, de nem utolsósorban a város vezetőinek és  támogatóknak is. Remélem, hogy ez a támogatás a jövőben is folytatódik, hiszen vannak Egerszegen még  tehetséges gyerekek. Mert meg lehet csinálni, innen is ki lehet jutni egy olimpiára.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere és  Balaicz Zoltán alpolgármester mellett a támogatók, így az EuropTec ügyvezetője, Belső Gábor, a Zalavíz vezérigazgatója, Nagy András és  Kugler László, a Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője is elismeréssel beszélt Dorina teljesítményéről, akit ajándékokkal köszöntöttek. Szekeres Dorina pedig hazahozta azt a "Zalaegerszeg" feliratú magyar zászlót, melyet akkor kapott, mielőtt kiutazott és a magyar csapat - főleg úszók, de más sportágak képviselőinek - aláírásaival adta   át Gyutai Csaba polgármesternek. Kugler László egy olyan csokrot is köttetett, amelyet az eredményhirdetéseknél kapnak a londoni győztesek, mondván: "Dorina, te a mi bajnokunk vagy".

 


Szekeres Dorina edzőinek, Horváth Tamásnak és Horváth Csabának is köszönetet mondott, akik közül utóbbi Hajdúszoboszlóról, az internet segítségével kapcsolódott be a pénteki ünnepségbe. Ő ugyanis együtt készül Illés Fannival, a ZÚK másik büszkeségével, aki a londoni paralimpiai játékokon indul. Elhangzott, hogy Fanni a 100 mellen és a 400 gyorson számíthat döntőre, s mint mondta: még 17 nap van az elutazásig, de már nagyon várja ezt és "vágom a centit..."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!