Olimpia

2012.07.24. 06:46

Londoni időszámítás - Még három nap és fellobban az olimpia lángja

Zalaegerszeg - Pénteken lobban fel a XXX. Nyári Olimpiai Játékok lángja, a készülődés világszerte a finiséhez érkezett. Szekeres Dorina, az EuropTec Zalavíz ZÚK olimpikon úszója is szerdán utazik Londonba.

Kerkai Attila

Még három nap van vissza a londoni olimpia megnyitójáig, s onnantól kezdve egészen augusztus 12-ig szó szerint is az angol fővárosra figyel a világ. Egy olimpia híre ma már a glóbusz minden zugába eljut, készülnek rá, és szerencsére nem jelent kivételt ez alól szűkebb pátriánk sem. A 158 fős magyar olimpiai csapatba Zala, ezen belül is Zalaegerszeg két sportolót delegál, közülük Szekeres Dorina, az EuropTec-Zalavíz ZÚK úszója már kedden útra kel Londonba, míg Kálovics Anikó, a Zalaszám-ZAC atlétája július 31-én utazik. Szekeres Dorina hétfőn még Egerszegen edzett, ekkor látogattuk meg. Az utolsó finomítások ezek a 200 méteres hátúszásban induló zalai hölgy számára, aki alig várja már, hogy Londonba érkezzen.


 
Horváth Csaba edző hangja harsan és még két fordulót "ír elő" tanítványának. Mert minden részlet fontos, sok múlhat néhány századmásodpercen, s amúgy is: egy olimpiára illik tökéletes formában érkezni.
 
- Szerintem minden rendben, ami edzésmunkát az utazásig elterveztünk, azt el is végeztük - szögezi le Horváth Csaba, Szekeres Dorina edzője. - Az állóképességgel, a fizikai felkészültséggel nem lehet gond. Azt látom, hogy egy kicsit izgul, feszültebb a szokottnál, de ez természetes, egy sportoló nem mindennap jut el az olimpiára, neki ráadásul ez az első lesz.

Közben Szekeres Dorina is végez, mellénk ül, s nem tűnik kifejezetten pilledtnek. Sőt, azt látjuk, mintha felszabadult lenne. De tényleg így van?

- Nem izgulok, inkább várom az olimpiát, ráadásul egy nappal vagyok az indulás előtt - mondja egy szuszra a 20 esztendős úszónő, aki itt, az egerszegi fedett uszodában ismerkedett meg a sportággal, s máig hűséges klubjáboz.  - Sokkal stresszesebb időszak volt az ezt megelőző, amíg eldőlt, hogy tagja leszek-e a csapatnak vagy sem. Mostantól már a könnyítés, a frissítés jön az edzésmunkában is, hogy a lehető legjobb formába kerüljek augusztus 2-ig, amikor megkezdem szereplésemet Londonban.

Szerda estétől már az angol főváros "lakója" lesz, hiszen az úszócsapattal kedden este landol Londonban és érkezik az olimpiai faluba. Azt mondja, persze, hogy várja már, milyen lesz odakint, ezért dolgozott kiskorától fogva...
 
- Az elvégzett sok-sok munkának meglett az eredménye és ez nagyon jó érzés - állapítja meg, s közben azt is kérdezzük tőle, mit vár önmagától, mivel lenne elégedett. - Volt egy kisebb sérülésem, de szerencsére ez már a múlté, úgyhogy szeretném, ha a legjobb időeredményemet érném el vagy annak környékén tudnék teljesíteni. Sokkal jobb formában vagyok, mint két hónapja, amikor hazatértem az Egyesült Államokból, ahol az elmúlt egy évben egyetemi tanulmányaimat folytattam. Szóval nyugodt vagyok, várom a bemutatkozást és ezek a napok már csak erről szólnak.

Zalaegerszeg másik olimpikonja, a Zalaszám-ZAC maratoni futója, Kálovics Anikó is készül, de ő majd csak július 31-én kel útra. Tegnap a Zalaszám Kft. székházában köszöntötték és bocsátották útra a negyedik olimpiájára készülő futót és edzőjét, Zsódér Zsoltot. Farkas Olivér, a cég marketing menedzsere méltatta a sportoló pályafutását és sikeres szereplést kívánt Kálovics Anikónak dr. Szász Péter és Tóth Zoltán, a Zalaszám ZAC két elnöke is.

Olimpia - hírek, információk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!