Premier League

2024.03.05. 13:40

Kettős fenyegetés a Liverpool–City rangadó előtt

Nem lassít az Arsenal, a londoniak újabb elsöprő győzelmet arattak az angol bajnokságban. Az Ágyúsok 6–0-ra ütötték ki a sereghajtó Sheffield Unitedet a Premier League 27. fordulójának zárómérkőzésén, és így továbbra is üldözik az első két helyet elfoglaló Liverpoolt és a Manchester City-t. A sima győzelem után az Arsenal edzője, Mikel Arteta azt is elárulta, hogy mit szeret annyira az elképesztő formában játszó csapatában.

MW

Gabriel Martinelli, az Arsenal (b) és Konstantinos Mavropanos, a West Ham United játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. február 11-i játéknapján Londonban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Tolga Akmen

A spanyol edző vezette fővárosiak az elmúlt három idegenbeli bajnoki meccsüket óriási különbséggel nyerték meg. A West Hamtől 6–0-val, a Burnley otthonából 5–0-val, hétfőn pedig Sheffieldből 6–0-val távozott az Arsenal. Hétfő este már tizenöt perc után 3–0-ra vezetett a londoni csapat, a hazai gárda több szurkolójának ez bőven elég volt, és elindultak hazafelé – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Más bolygóról jött az Arsenal

Pedig lett volna még látnivaló, bár ennek csak a vendég drukkerek örülhettek. Az első félidőben további két gólt kapott a kiesőjelölt, a másodikban pedig még egy találatot kaptak – írta meg az Origó. Az Ágyúsok ezzel páratlan sorozatot produkáltak, hiszen korábban sosem fordult elő a Premier League-ben, hogy egy csapat három egymás utáni mérkőzését is legalább öt góllal nyerte volna meg idegenben.

A Liverpool egykori játékosa, a ma már a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Jamie Carragher talán volt csapata érdekeit tartotta szem előtt, amikor nem az Arsenal pazar, hanem inkább a Sheffield United borzalmas teljesítményét emelte ki a hétfői találkozó szünetében.

Chris Wilder, a Seheffield menedzser nem fukarkodott az önbírálattal és a dicsérettel sem.

Többször csalódást keltően teljesítettünk, és ha nem vagyunk olyan szinten, hogy egy pici esélyünk legyen egy másik csapattal szemben, brutális vereségben lesz részünk. Olyan volt, mintha ők más bolygóról jöttek volna

– mondta letörten Chris Wilder.

Henry szerint még semmit nem értek el

Az Arsenal mestere, a spanyol Mikel Arteta érthetően elégedett volt a lefújás után, viszont az Arsenal legendás csatára, Thierry Henry szerint még nincs miért örömködni.

A 61 pontos Arsenal tizenegy fordulóval az idény vége előtt továbbra is ott lohol a listavezető Liverpool (63) és a Manchester City (62) nyomában, és a lőtt gólok, illetve a gólkülönbség terén is jobb mérleggel rendelkeznek a Vörösöknél.

– Rendkívül agresszívak voltunk, brillíroztunk elől. Nem estünk ki a ritmusból, végig éhesen játszottunk. Ezt nagyon szeretem a csapatomban – áradozott a spanyol menedzser. Mikel Arteta irányításával az Arsenal már a 300. gólját szerezte a Premier League-ben. A spanyol szakember ehhez 161. mérkőzésre volt szüksége – csupán Pep Guardiolának (120 meccs), Jürgen Kloppnak (142 meccs) és Manuel Pellegrininek (149 meccs) sikerült kevesebb mérkőzés alatt elérnie ezt a mérföldkövet – olvasható az Origón.

Az Arsenal legendája, a francia Thierry Henry viszont józanságra intette a kedvenc csapatát, mivel a világbajnok csatár szerint ezek a győzelmek csak akkor érnek valamit, ha a londoniak legalább egy trófeát besöpörnek az idényben.

– Lenyűgöző, ahogy mostanában az Arsenal csinál. De ha nem tudsz felmutatni egy trófeát az idény végén, akkor én nem tudok ünnepelni – hangsúlyozta az aranylábú csatár. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Angol Szuperkupát már megnyerték a londoniak, de a Premier League megnyerése lenne az igazán nagy siker.

Premier League, 27. forduló:

Sheffield United–Arsenal 0–6 (0–5)

Az élcsoport állása: 1. Liverpool 63 pont, 2. Manchester City 62, 3. Arsenel 61.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában