NHL

2019.04.02. 09:04

A Toronto is bejutott a rájátszásba

A Toronto Maple Leafs biztosította a helyét a rájátszásban, miután 2-1-re tudott győzni az – előző fordulóban szintén továbbjutó – New York Islanders ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A kanadai együttesben előbb Calle Rosén, majd – a tavaly nyárig az Islandersnél szerepelt – John Tavares volt eredményes, a vendégek pedig csak szépíteni tudtak. A Maple Leafs sikeréhez Frederik Andersen kapus 28 védéssel járult hozzá.

A ligaelső Tampa Bay Lightning megszerezte 60. győzelmét a szezonban, és mivel még három mérkőzése van hátra az alapszakaszból, esélyes arra, hogy megdöntse a Detroit Red Wings 1995/96-os kiírásban elért 62 győztes meccsből álló ligarekordját. A floridai együttes az NHL harmadik olyan csapata, mely legalább 60 sikert aratott egy szezonban.

A Lightning ezúttal a ligautolsó Ottawa Senators vendégeként győzött simán, 5-2-re. A csapatban Yanni Gourde és Nyikita Kucserov egyaránt három pontot szerzett.

A tavalyi nagydöntős Vegas Golden Knights öt vesztes mérkőzés után tudott újra győzni. A nevadai gárda a vendég Edmonton Oilersnél bizonyult jobbnak, amely erőtlen támadójátékot produkált, 60 perc alatt mindössze 19 alkalommal lőtt kapura. A Golden Knights a Csendes-óceáni csoport harmadik helyén zárja a szezont.

A már biztosan nyugati első Calgary Flames papírforma győzelmet aratott a konferenciában sereghajtó Los Angeles Kings csarnokában. A kanadaiak két harmad után még csak 3-2-re vezettek, a harmadik szakasz első kilenc percében viszont négyszer is eredményesek voltak.

Eredmények:

New Jersey Devils-New York Rangers 4-2

New York Islanders-Toronto Maple Leafs 1-2

Florida Panthers-Washington Capitals 5-3

Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 2-5

St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-2 – szétlövés után

Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 3-4 – hosszabbítás után

Vegas Golden Knights-Edmonton Oilers 3-1

Los Angeles Kings-Calgary Flames 2-7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában