siker

2018.10.18. 09:41

Ifjúsági olimpia: még soha nem szerepeltek ilyen jól a magyarok

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát.

A csütörtöki utolsó napon magyar részről már nem lesz érdekelt egy versenyző sem, a záróünnepséget – közép-európai idő szerint – éjjel tartják. Az, hogy a 79 fős küldöttség hányadik helyen zár az éremtáblázaton, a zárónap után dől el.

A magyarok közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja emlékezetet, hogy a magyarok 20 sportágban indultak, és ezek közül kilencben sikerült érmet nyerni: atlétikában, birkózásban, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, strandkézilabdában (lányok), tornában, úszásban és vívásban; ezekhez jön még az éremtáblába eredményeibe nem számító lovaglás és sportlövészet, melyekkel számolva a sportágak száma 11 (a mix csapatversenyek eredményeit nem vezetik a nemzetek közötti összesítésben).

A MOB összesítése alapján az első, 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia éremtáblázatán 6 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzéremmel végzett Magyarország, a vegyescsapatok eredményeit is beleszámolva pedig 7-4-6 volt a mérleg, majd 2014-ben, Nankingban 6 arannyal, 6 ezüsttel és 11 bronzzal zárt a csapat, a vegyes eredményekkel pedig 7-9-12 volt a számsor. Buenos Airesben 15, 8, 5 a „bővített mérleg”.

A magyar érmesek:

arany:

Milák Kristóf (úszás – 400 m gyors, 200 m gyors, 200 m pillangó)

Rabb Krisztián (vívás – kard egyéni)

Özbas Szofi (cselgáncs, 63 kg)

Berecz Blanka (úszás – 200 m pillangó)

Késely Ajna (úszás – 800 m gyors, 200 m gyors, 400 m gyors)

Pusztai Liza (vívás – kard egyéni)

Rendessy Eszter (kajak – gyorsasági verseny)

Kiss Ádám (kajak – gyorsasági verseny)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!