Wimbledon

2018.07.03. 21:14

Fucsovicsnak nem sikerült a továbbjutás

A magyar játékos az első fordulóban vereséget szenvedett, így kiesett a férfi egyes további küzdelmeiből a wimbledoni teniszbajnokságon.

Hungary's Marton Fucsovics plays a backhand return to Britain's Kyle Edmund during their men's singles second round match on day five of The Roland Garros 2018 French Open tennis tournament in Paris on May 31, 2018. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

A világranglistán 49. helyezett Fucsovics Márton három szettben maradt alul a rangsorban 63. Julien Benneteau-val szemben.

Az első szettben Fucsovics elvesztette második adogatógémjét, azután sokáig mindkét fél hozta a magáét. A tizedik játékban felcsillant a remény, mert a francia ekkor nem tudott hatékonyan szerválni, de az egyenlítést követően Fucsovics megint elvesztette adogatását, 5:6 után pedig egy nagyon hosszúra nyúlt gémet megnyerve Benneteau játszmaelőnybe került.

Az 57 percig tartó első szakaszban a magyar játékos nyolc szettlabdát hárított, az utolsó gémben pedig öt bréklehetőséget hagyott kihasználatlanul.

A második játszmában Fucsovics 2:1-es vezetésénél elvette ellenfele adogatását, majd nyerte a sajátját, így 4-1-re elhúzott. Azután viszont sorozatban négy játékot elvesztett, és hiába egyenlített 5:5-re, megint két vesztes gém következett, ezzel a játszmákat tekintve 2:0-s hátrányba került. A második szakasz 59 percig tartott.

A jóval rövidebb, 32 perces harmadik szettben a Wimbledonban másodszor főtáblás magyar játékos – akinek az első szervái csak 45 százalékban jöttek be – 3:3-ig tartotta a lépést, azután két adogatását nem tudta hozni, ezzel francia ellenfele megnyerte a mérkőzést. Fucsovics ugyan 14-gyel több nyerő ütést mutatott be, de 24-gyel több kettős hibát követett el a mérkőzésen.

Eredmény: Julien Benneteau (francia)-Fucsovics Márton 7:5, 7:5, 6:3

Borítókép: AFP / Christophe Simon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában