Rémület

2023.06.30. 15:05

Halálos veszélyt rejt ez az átlagos konyhai eszköz

Figyelmeztettek a mikrobiológusok.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: lenetstan

A legtöbb ember talán nem is gondol arra, micsoda veszélyeket rejthet egy átlagos konyha. Bár remélhetőleg mindenki próbál odafigyelni arra, hogy a lehető legtisztább legyen a konyhája, a mikrobiológusok most elárulták, egy mindennapos konyhai eszköz komoly veszélyforrást jelenthet az emberre - írja a The Sun alapján a life.hu.

A szakértők azt vizsgálták, hogy a konyharuhán található baktériumok (például a Staphylococcus aureus, E. coli vagy a Klebsiella baktérium) milyen fertőzéseket okozhatnak - 

a lista sajnos elég hosszú, csak néhányat említünk most: könnyen kaphatunk például légúti és bőrfertőzéseket, szem-és csontfertőzéseket, de agyi fertőzést, vérfertőzést és szívizomgyulladást is.

A cikk arra is kitért, hogyan előzhetjük meg ezeket a fertőzéseket. Érdemes 90 fokon mosni a konyharuhákat, és mindig felakasztva szárítani őket. Nyers hús előkészítésekor pedig inkább váltsunk papírtörlőre.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!