Nemesnép

2016.07.24. 14:16

Makadám helyén aszfaltburkolat

Nemesnép - Tovább kívánja folytatni a közlekedési infrastruktúra fejlesztését szolgáló programját a határ menti község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Ennek érdekében megvásárolják a Kossuth utca azon rövid szakaszát, amely jelenleg magánkézben van. Amint önkormányzati tulajdonba kerül, lehetőség nyílik annak a résznek az aszfaltozására is.

- A településünk ezen belterületi utcája eddig zúzalékköves, azaz makadám felületű volt - foglalta össze Szép Dezső, a község polgármestere. - A képviselő-testület döntése alapján az elmúlt évben leaszfaltoztattuk azt a 150 méteres szakaszt, mely önkormányzati tulajdonban volt, ugyanakkor azt is jogos igénynek tartjuk, hogy az utca teljes hosszában aszfaltozott felületű legyen. A jelenleg még magántulajdonban lévő rész megvásárlásával erre is lehetőségünk nyílik.

Szép Dezső hozzátette: a mintegy négy méter szélességű burkolat hárommillió forintba került, amit önerőből finanszírozott a település. Ehhez a fedezetet az állami konszolidáció adta. A polgármester szólt arról is, hogy a program folytatását, azaz a község további belterületi utcáinak a felújítását viszont már pályázati támogatás révén tervezik megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!