Nemesapáti

2010.05.10. 14:41

Tábortűzgyújtással kezdődik és végződik a Kihívás Napja

A Kihívás napja 1982-ben kezdődött Kanadában. Két város vetélkedett, eldöntvén, hogy melyik település a sportosabb, ezért május utolsó szerdáján 0 órától este kilenc óráig számolták: hányan végeznek aktív testmozgást, legalább 15 percen keresztül. Az idén május 19-én, szerdán rendezik meg a Kihívás Napját, amelyen hat zalai település is részt vesz.

Horváth László

Három kategóriában indulnak a zalai települések:

I kategória: Kisvásárhely (61 lakós) a sümegi hegy lábánál találhat falucska első írásbeli említése 1382-ben történik; Orbányosfa (134 lakós), Alibánfa (480 lakós).
II kategória: Alsónemesapáti (740 fő), Nagykapornak (945 fő).
III kategória: Türje (1783 lélekszám).

Május 19-én, szerdán, mind a hat községben éjféltől este kilencig lehet sportolásra jelentkezni, a cél, hogy minél többen végezzen minimum 15 perces aktív testmozgást. Orbányosfán tábortűzgyújtással veszi kezdetét a rendezvény, hajnali négykor elemlámpás-focimeccsre várják az érdeklődőket. Délután öt órakor indul a Trabanthúzó-verseny, húsz órakor, pedig mezítlábasfutball-mérkőzésre lehet nevezni. Alibánfán teremsportokkal nyitnak, majd bőséges reggel várja a korán kelőket /fakanál kavaró-keverő/. A nap folyamán a labdáé lesz a főszerep, este nyolc órakor tábortűzgyújtással zárják a sportrendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!