Nagypáli

2016.09.23. 16:55

Nagypáli sikere

Kecskeméten került sor augusztus 24-26. között a XXI. Országos Főépítészeti Konferenciára, melyen a szakmai programok mellett főépítészeket díjaztak, valamint kiosztották a Köztérmegújítási Nívó- és Hild János díjat is.

Civil Tudósítónktól

A konferencián mintegy 170 szakember vett részt, fő témái a szecesszió, az arányos fejlődés és az építészet jogi kérdései voltak. A résztvevők többek között megismerhették a házigazda település Kecskemét városfejlesztési helyzetét és a főépítész tevékenységét, továbbá megvitatták a jogszabályi háttér változásának várható következményeit.

Kiosztották a Hild János-díjat is, a nagyvárosi kategóriában Józsefváros, a középvárosiban Kisújszállás, míg a kistelepülés kategóriában Tihany önkormányzata részesült

A konferencia másnapján került sor a díjátadó ceremóniára, melynek keretében András István balatonfüredi és Varga Csaba nagymarosi főépítész átvehette az Év Főépítésze Díjat, az Főépítészet Életmű Díját pedig idén a nyugdíjba vonuló Rátkai Csaba egri főépítésznek Ítélték oda. Átadták az immár ötvenéves Magyar Urbanisztikai Társaság által kiírt pályázat elismeréseit is, a köztérmegújítási nívódíjat Újpest önkormányzata kapta, míg Szarvas önkormányzata dicséretben részesült. Településünk ismét a közfigyelem központjába került, mivel a testület a Nagypáli önkormányzat köztérrendszer-megújítási pályázatát különdíjjal jutalmazta, a díjat Köcse Tibor polgármester vette át.

Huber Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!