Nagykanizsa

2009.03.20. 03:28

Út a munkához

Nagykanizsa (kv) - A kistérség polgármesterei, jegyzői és ügyintézői kaptak tegnap kimerítő, konzultációval is egybekötött tájékoztatást az Út a munkához program előrehaladásáról.

Kelemen Valéria

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ kanizsai kirendeltsége szervezte szakmai egyeztető fórum résztvevői segítséget kaptak ahhoz, miként készítsék el a közfoglalkoztatási tervet, milyen szempontok szerint működjenek együtt a program sikerességéért. A kanizsai munkaügyi kirendeltséget vezető Pölöskei János elmondta: megfelelő foglalkoztatással kell segíteni az érintettek újra munkába jutását és szocializálódását, a segélyezettek munkaerő-piaci pozíciójának javítását. Erősítik a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködését, online-kapcsolat lesz az önkormányzatok és a munkaügyi központ között, a naprakészséget biztosítva. 

- Az önkormányzatok az önként vállalt és kötelező feladataik megoldásához humán erőforrást kapnak, mellyel jól gazdálkodva sokmindent meg tudnak oldani. Forrásként a Magyar Államkincstártól leigényető támogatást kapnak, s a foglalkoztatás személyi költségeinek mindössze öt százalékát kell biztosítaniuk. A program bemeneti feltételei ugyanazok, mint korábban a rendszeres szociális segélynél voltak. A rendszeres szociális segélyezettek száma a kanizsai kistérségben év végén 988 fő volt, s akik már benyújtották igényüket (Magyarszentmiklós, Surd, Liszó, M.szerdahely, Hahót, Újudvar, Nagyrécse, Belezna, Szepetnek, Pölöskefő, Nemespátró, Bocska, Börzönce, Kacorlak, Szentbalázs) 136 ilyen segélyezettel rendelkeztek, s mostantól 214 fő közfoglalkoztatását szeretnék megoldani. A határidő március 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!