Nagykanizsa

2016.01.15. 20:23

Történelmi pillanat Nagykanizsán: doktori védés gazdaságtudományban

Nagykanizsa – A határon átnyúló projektekből tartotta doktori védését pénteken a veszprémi egyetem nagykanizsai kampuszán Kaszás Nikoletta.

Benedek Bálint

Az egyetem gazdálkodás- és szervezéstudományok doktori iskola hallgatója, Kaszás Nikoletta Keszthelyen érettségizett, majd 2009-ben Kanizsán, turizmus és vendéglátás szakon diplomázott. Kitartott a kanizsai egyetem mellett, és vezetésszervezés mesterszakon is diplomát szerzett. A kampusz számos projektben számíthatott a segítségére, felkészültségére. Ettől az évtől a kampusz állandó munkatársa, egyetemi tanársegéd, a határon átnyúló pályázatokért felel.

– Mérföldkőhöz érkezett az életem – fogalmazott tegnap Kaszás Nikoletta. – Ez egy nyilvános vita volt, amikor a határon átnyúló pályázatokat vizsgáló doktori kutatásom eredményeit mutattam be az egyetemi tanárokból álló bizottságnak.

A hallgató hozzátette: történelmi pillanat a doktori védés Nagykanizsa életében is, hiszen eddig gazdaságtudományi területen ilyenre nem került sor.

– Disszertációban a magyar, horvát, valamint szlovén programokat vizsgáltam, és a 2007, illetve 2013 között megvalósultakra koncentráltam. Azt kerestem, mi határozza meg a projektek sikerét, milyen út vezet addig, milyen szervezetekre van ehhez szükség, esetleg pusztán a projektmenedzserek egyéni fellépése is elég a nyertes pályázathoz.



Dr. Birkner Zoltán, a kampusz igazgatója büszke precíz hallgatójukra, akinek a kanizsai doktori védésén át látható az egyetem dinamikus fejlődése.

– Nikoletta a gyakorlatban ért a választott témához – összegezte. – Az elmúlt hét évben számos nemzetközi sikerben volt részünk, és a külföldi kapcsolataink építéséből ő is kivette a részét.

Az eseményen Dénes Sándor polgármester is részt vett. Elmondta: a védés nemcsak az egyetem, de a város számára is ünnep, A település egy okos, innovatív hölgyre lehet büszke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!