Nagykanizsa

2014.09.07. 17:15

Mesterségek a kanizsai termelői piacon

Nagykanizsa - Kádárok, kovácsok, fafaragók, kosárfonók, fazekasok és méhészek. Mesterségek bemutatója színesítette szombaton a Vásárolj Kanizsán! elnevezésű termelői vásár őszi évadnyitóját.

Benedek Bálint

A gazdag programon az érdeklődők betekintést nyerhettek a dödölle, a vadpörkölt, a zalai savanyúság, a lekvár főzés és a rétes nyújtás tudományába is. A rendezvény célja a kanizsai kistérség nemzeti értékeinek bemutatása, népszerűsítése, a vidék ízeinek, jellegzetességeinek bemutatásán keresztül, valamint az egészséges életmódra nevelés. Az őszi évadot sajtótájékoztató nyitotta, melyen Cseresnyés Péter polgármester, országgyűlési képviselő beszélt az eddigi eredményekről. Mint elmondta: a vásár népszerűsége töretlen, a nyári szünet után is sokan nézelődnek, vásárolnak a forgatagban, hiszen tudják, kiváló minőségű és megbízható termékkel találkozhatnak.

Takács Dezsőné Ilike és Pölcz Lászlóné Irma néni rétest nyújt. Fotó: Szakony Attila

Arról, hogy mennyire fontos a bizalom, dr. Gombos Zoltán, az Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője beszélt. Elvárás, hogy a kínált termék megfelelő minőségű legyen és biztosítsa az értékes táp-anyagokat, amelyek az egészséges életmódhoz szükségesek. A szakember kiemelte, nagyon fontos a hagyományos ízek őrzése is, amelyek egy-egy tájegységre jellemzőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!