Nagykanizsa

2014.06.09. 12:10

Öregdiákok és ''örökdiákok'' találkoztak

Nagykanizsa - "Örökdiákok beszélgetésétől volt hangos a Batthyány Lajos Gimnázium aulája szombaton, ahol ötödszörre szervezték meg az intézmény egykori diákjainak találkozóját.

Ziegler Anita

Immár hagyományos öregdiák találkozóját tartotta a Batthyány-gimnázium június első szombatján. Idén egy 1953-ban, három 1969-ben, valamint egy 1994-ben végzett osztály egykori diákjai idézték fel az önfeledt gimnáziumi éveket. Mint azt Balogh László, az intézmény igazgatója köszöntő beszédében hangsúlyozta, bár az emlékezés néha fájdalmas, mégis védelmet jelent a múló idővel szemben.

- A jelenben élünk, a jövőnkről álmodunk, és az emlékeinknek köszönhetően igazságokat tudunk meg a múltról. Reméljük, hogy a mai találkozó is kedves emlékké válik egyszer. Idén külön köszöntjük intézményünk egykori igazgatóit, közöttük Szebenyi Máriát, aki 1977 és 1992 között vezette az akkor még Landler Jenő, 1990-től pedig Batthyány Lajos Gimnáziumot - mondta el, majd Molnár Lászlónak, a Batthyánys, Landleros, Irányis Öregdiák Egyesület vezetőjének adta át a szót.

- Öt éve alapítottuk az egyesületet, s úgy gondoltuk, kijelölünk egy napot, amikor az iskola egykori tanulói minden évben újra találkozhatnak egymással. Június első szombatjára esett a választás, s lassan már hagyománnyá érik ez az esemény - hangzott el.

Mint minden évben, idén is kiérdemelte egy végzős diák a Pro Schola-díjat. Tislérné Tóth Zsuzsanna igazgatóhelyettes a zenei teljesítményével is jeleskedő Cseke Dánielnek nyújtotta át az elismerést. A rendezvényen a Batthyány Nyitány és a Virág Benedek Kórus áldása is felcsendült, majd az egykori iskolatársak újra elfoglalták helyüket az osztálytermekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!