Nagykanizsa

2015.10.15. 17:00

Lesöpörték az elévülhetetlenséget

Nagykanizsa – A Jobbik elévülhetetlenné tenné a politikusi korrupció büntethetőségét, s átláthatóbbá a közpénzek felhasználását – említette Gábris Jácint, a párt önkormányzati képviselője.

Pásztor András

Sajtótájékoztatóján elmondta: a Jobbik azért javasolja a politikusi korrupció elévülhetetlenését, mert a jelenlegi szabályozás mellett sok esetben vagy nem indul nyomozás ezekben az ügyekben, vagy nem adják ki az érintett politikus mentelmi jogát.

– Úgy látjuk, e tekintetben sok a gyanús összekacsintás az MSZP és a Fidesz között, így joggal merülhet fel a kérdés, hogy talán mindkét politikai tömb tudhat a másik viselt dolgairól? – vetette fel Gábris Jácint. Jelezte: pártja szeretné azt is elérni, hogy automatikusan nyilvánosak legyenek azok a szerződések, melyek közpénzek felhasználásáról szólnak, hiszen erről minden állampolgárnak joga van tudni. – Nem véletlen, hogy a Jobbik fent említett javaslatait egyszerűen lesöpörte az asztalról a kormánypárt. Úgy tűnik, a Fidesz részéről csak szlogen volt az elszámoltatás, hiszen ahogy korábban, úgy most is a kiváltságosok osztják fel egymás között a javakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!