Nagykanizsa

2015.09.17. 17:31

A Fő út felső részén is megkezdődik a munka

Nagykanizsa – Míg a Fő út alsó szakaszán hetek óta zajlanak a munkálatok, addig a felső szakaszon nyoma sincs felfordulásnak.

Pásztor András

A jövő héttől viszont mindez megváltozik, a kivitelezők lezárják a Fő út Sugár utca Felsőtemplom útcsatlakozás közötti szakaszát is.

Mint azt Horváth István, a belváros rekonstrukció második ütemének projektmanagere elmondta: Fő út Sabján Gyula utca és Csengery utca közötti szakaszán az elmúlt hetekben folyamatosan bontási munkák zajlottak.

– A szakemberek a minap elkészültek az ivóvíz gerincvezeték lefektetésével, s rövidesen a szennyvízcsatorna gerincvezeték is a helyére kerül az építkezés első szakaszán – szögezte le a projektmanager. – A Vasemberház előtti járdaszakaszon elkezdődött a burkolat alsó rétegének beépítése, s az új közvilágítási vezetéket is sikerült lefektetni, így a jövő héten a térkő burkolat építése is megkezdődik ezen a területen. A rendőrségnél található gyalogos átkelőhely a Sabján Gyula utca irányába tolódik, mivel a buszmegálló meghosszabbításra kerül. Ennek érdekében a forgalomirányító berendezések alépítménye, vezetékei is hamarosan a helyére kerülnek.

Fotó: Szakony Attila

Mint azt megtudtuk: a Fő út alsó szakaszán a gázvezetékek, illetve a villamos vezetékek és hálózatok cserék is megkezdődött, a szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak.

– A jövő héten az Ady utca és a Csengery utca közt, a déli oldalon folytatódik a villamos vezeték hálózat építése az épületek mellett, valamint ugyanitt a csatorna- és csapadékvíz elvezető csatornák bekötése – magyarázta Horváth István, aki jelezte: jövő hét szerdától lezárásra kerül a Fő út Sugár utca – Felsőtemplom útcsatlakozás közötti szakasza. – A kivitelezők itt víz- és csatorna vezeték kiváltással folytatják a munkálatokat. A vállalkozások árufeltöltés céljából továbbra is megközelíthetik üzleteiket, illetve a gyalogos forgalom számára is használhatóak maradnak a járdák. A Huszti tér irányából gépjárművel érkezők a Hunyadi utcától már nem használhatják a Fő utat. A közlekedők a Hunyadi utca, illetve azt megelőzően a Rozgonyi utca felé érhetik el úti céljukat – magyarázta a projektmanager.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!