Nagykanizsa

2015.06.07. 13:06

Hallássérülteknek segítenének - A Hallod!? Szülőklub Egyesület kiadványa sikertörténeket mutat be

Hallássérült fiatalokat és szüleiket segíti a Hallod!? Szülőklub Egyesület, mely Kaposvár és Szekszárd után a szombaton a Halis-könyvtárban mutatta be Gyermekeink története című új könyvét.

Benedek Bálint

A tenni akaró szülők csoportja 17 évvel ezelőtt alakult, 2006-tól pedig már egyesületi szinten igyekeznek megkönnyíteni a hallássérült emberek életét. Tevékenységük sokrétű, hiszen a tapasztalatcsere éppúgy fontos számukra, mint a hallókészülékekkel és a modern implantátumokkal kapcsolatos segítségnyújtás. A szervezet először tavaly mutatkozott be, kanizsai vezetőjük, Némethné Szerdahelyi Éva úgy érzi, számukra egyelőre az a fontos, hogy az érintetteket elérjék.

– Igyekszünk sokat találkozni, de ha bármi kérdés felmerül, akkor telefonon keresztül szinte napi kapcsolatban állunk egymással – így a kanizsai klub vezetője. – A Rózsa utcai Szivárvány EGYMI-ben is megtalálhatnak bennünket. Bármilyen furcsaságot felfedez a szülő vagy az orvos, ha időben, három éves kor alatt kiderül, akkor az egyesületünk célzottan segít.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Gyermekeink története című kiadvány 15 sikertörténetet mutat be a szülők szemszögéből, akik gyerekük fejlődése közepette szembesülnek a hallás anatómiájával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!