Nagykanizsa

2015.06.25. 13:28

Dénes Sándor: Siker koronázta a hosszas előkészítő munkát

Nagykanizsa - Ritka alkalom egy város életében, mikor ilyen nagyságrendű fejlesztésekről állapodhat meg - értékelte csütörtökön a kormánnyal kötött együttműködést Dénes Sándor polgármester.

Pásztor András

Mint elmondta: hosszas előkészítő munka előzte meg a keddig megbeszélést, de miután a miniszterelnök megbizonyosodott arról, hogy Kanizsa maga is tesz az előrelépésért, szinte mindenben támogatta az önkormányzat elképzeléseit.

– Az ipari területek fejlesztése, s ezáltal a munkahelyteremtés az elsődleges célunk, hiszen ha van munkája az itt élőknek, akkor kis túlzással mindenük van – fogalmazott a polgármester, aki folytatva a sort hozzátette: a déli elkerülő út régi vágya volt a városban élőknek, hiszen így tehermentesíteni lehet a Csengery utcán a nagytestű járművektől. – A 3000 férőhelyes sport- és rendezvénycsarnoknak egyelőre még nincs konkrét helye, ugyanakkor azt már tudjuk, hogy az új, 50 méteres medence a jelenlegi uszodaépület mellett kapna elhelyezést. Az Erzsébet téren lévő volt nyomdaépület és környékének felújítása és új funkcióval való megtöltése is szerepel a tervek közt, itt egy szállodai kapacitással rendelkező konferenciaturizmusra épülő létesítményt kívánunk megvalósítani. A ferences kolostor felújítása és funkciója még szintén képlékeny, de ötleteink vannak, melyeket egyeztetünk a kormánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!