Nagykanizsa

2015.01.25. 14:45

Nyúl és papagáj

Nagykanizsa - Véget ért a hagyományos díszmadár, galamb és baromfi kiállítás. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban a Nagykanizsai Galambtenyésztő Egyesület több mint 250 állatot mutatott be.

Benedek Bálint

 

Török Boglárka és testvére, Petra egy óriás nyuszit simogat Fotó: Szakony Attila

A közönség száz darab papagájt és egyéb, látványos tollazatú díszmadarat tekinthetett meg. A zalai és a somogyi tenyésztők húsz fajtából közel kétszáz galambot, sőt nyulakat is bemutattak. Kosorrú nyulat és dalmát király fajtát is hoztak, az utóbbiból prémeket készítenek, míg a kilenc kilós német óriásért főleg az ízeletes húsa miatt rajonganak. A 4 éves Török Petra és testvére, a 7 éves Boglárka imádják az állatokat, ők is megálltak egy pillanatra, hogy megsimogassák a nyulakat.

Vincze Gyula, a kiállítás szervezője szerint nem csak a látogatók, hanem a tenyésztők körében is népszerű a találkozó. A különlegességek közül kiemelte a német nyelven beszélő papagájt és a kézből etethető ayamara papagájt.

Aki a tegnap befejeződött kiállításról lemaradt, február 14-én és 15-én Balatonmagyaródon látogathat el hasonló találkozóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!