Nagykanizsa

2015.01.07. 16:45

Márciusban indul a munka Nagykanizsán

Nagykanizsa - Miközben az év végéig el kell számolni a korábban elnyert uniós támogatásokkal, addig a városrehabilitáció II. üteme még mindig nem kezdődött. A jelenlegi elképzelések szerint márciusban indulhat a Fő utcát érintő projekt.

Pásztor András

Nagykanizsán egyre többen aggódnak amiatt, hogy nem sikerül megvalósítani a városrehabilitációs program második ütemét, amelynek keretében a Fő utca teljes szélességű felújítására kerül sor a Sabján utcától egészen a Hunyadi utcáig, megközelítőleg 700 méteres hosszúságban, továbbá az Eötvös téren egy több generációs családi park létesülne.

Mint ismeretes: a kanizsai önkormányzat 2013. november 21-én 725 millió forintos támogatást nyert a beruházás megvalósításához, ám az uniós forrás felhasználását ez év végéig igazolni kell, ez pedig csak a munka befejeztével lehetséges.

– A pályázati forrás elnyerését követően nekiláttunk összeállítani a műszaki dokumentációt, hiszen a Fő utca átalakítása mellett az önkormányzat saját forrásból a terület teljes szennyvízhálózatát is szeretné megújítani – említette Horváth István projektmenedzser. – Ezt követően indult a közbeszerzési eljárás, ám a jelentkezők részéről számos, további pontosítást igénylő kérdés merült fel. Éppen ezért született az a döntés, hogy visszavonjuk a felhívást, és a felmerült kérdések tükrében egyértelműbbé tesszük a kiírást. A műszaki tartalmat átdolgoztuk, ami komoly és időigényes munka volt, így hamarosan ismét kiírjuk a már módosított közbeszerzési felhívást. Reményeink szerint márciusra minden akadály elhárul a munkakezdés elől, így közel fél év alatt sikerül befejezni a tervezett munkálatokat.

A közlekedés akadozott a belváros rehabilitációjának első ütemének kivitelezésekor, hamarosan hasonló munkák indulnak. Fotó: Szakony Attila

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a városrehabilitáció második ütemében a Fő utca Erzsébet tér és Deák tér közötti szakaszának északi oldalát kiszélesítik, azaz egy forgalmi sávot megszüntetnek. Ez a kiszélesített sétaút szolgálna területül a vendéglátó egységek teraszainak. A Fő utcán emellett kétoldali kerékpárút létesítésül, illetve a gyalogjárda felújítása is megvalósul. A projekt másik közterületi rekonstrukciója keretében az Eötvös téren egy több játékelemből álló, korszerű játszópark épül. Mivel az Eötvös tér a családok tere lesz, a gyermekek mellett az idősebb korosztály számára is biztosítani kell a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét. Ennek érdekében a felnőtt korosztálynak szabadtéri konditerem épül. A munkálatok okoznak majd fennakadást a közlekedésben, de talán nem akkorát, mint az első ütem kivitelezésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!