Nagykanizsa

2015.01.20. 19:05

Kétszázötven éve alapították az iskolát

Nagykanizsa - Egész éves ünnepi programsorozattal készül a Batthyány Lajos Gimnázium. Az intézmény elődjét - Piarista-gimnázium - ugyanis 250 évvel ezelőtt alapította Batthyány Lajos.

Pásztor András

A jubileumról kedden tartott sajtótájékoztatón Balogh László, a gimnázium igazgatója elmondta: noha a gimnázium jogelődjét hivatalosan csak 1948-ig lehet visszavezetni, tudható, hogy a 250 évvel ezelőtt alapított piarista iskolából nőtte ki magát a jelenlegi intézmény. Így a történelmi folytonosság jogalapot teremt a kerek évforduló méltó megünneplésére.

– Az egész év a 250 éves jubileum jegyében telik, ez alkalomra jelvényeket, logókat és pólókat készíttetünk, s rengeteg programot is szervezünk – mondta az igazgató.

Balogh László igazgató. Fotó: archív

Most szombaton a gimnázium alapítványi báljával kezdődik a sor, majd áprilisban öt dunántúli gimnázium közös kórustalálkozóját rendezik meg a kanizsai Felsőtemplomban. A találkozó csúcspontjaként a 250 fős egyesített kórus énekel majd.

– A jubileumi ünnepség június 6-án lesz, melyre szeretnénk meghívni a Batthyány-család leszármazottjait, és sok egykori tanulót várunk az öregdiák találkozóra. Emellett sportrendezvények, kirándulások, kerékpártúrák, iskolatörténeti vetélkedők színesítik év közben a programot.

Balogh László a jubileum kapcsán jelezte: a város büszke lehet arra, hogy a Dunántúl egyik legnevesebb gimnáziuma a kanizsai. Az iskola az alapításától kezdve kiemelten fontosnak tartja a tehetséggondozást, így a környék „világítótornyaként" működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!