Nagykanizsa

2014.12.06. 15:21

Mikulás-napi Vásár(olj) Kanizsán!

Nagykanizsa - Szombaton ismét kinyitotta kapuit a Vásár(olj) Kanizsán! címet viselő termelői piac a vásárcsarnokban. Ezúttal a termelőkön túl - természetesen - a Mikulásé és a gyerekeké volt a főszerep.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvény hivatalosan fél 10-kor vette kezdetét, amikor is a Rózsa óvoda óvodásainak néptáncműsorára került sor, majd a Kakaó Zenekar koncertezett. A gyerekek találkozhattak a Mikulással és karácsonyi kézműves játszóházban is múlathatták az időt, amíg szüleik megvették a szombati, vagy éppen a mai ebédhez valót.

Harangozóné Németh Beatrix (balról) standjánál sok érdeklődő volt, képünkön éppen Nagy Tímea szemléli a színes kerámiaremekeket. Fotó: Horváth-Balogh Attila

A megjelenteket Dénes Sándor polgármester köszöntötte.

- Advent van, meggyújtjuk az adventi koszorú második gyertyáját és készülünk a szeretet, a béke és a család ünnepére, karácsonyra, Jézus Krisztus születésére - mondta a polgármester. - Én azt szeretném, ha mindannyian felkészítenénk a lelkünket is az ünnepre, ennek jegyében kívánok önöknek, illetve Nagykanizsa minden lakójának áldott, szeretetteljes karácsonyt.

Ahogy az már lenni szokott, az árusítók sokféle portékát hoztak. Lehetett kapni gyönyörű sárga színű felpucolt házi tyúkot, kecske- és tehéntejből készült sajtokat, házi savanyúságokat, 100 százalékos alma- és körtelevet, s nem utolsósorban csodaszép kerámiákat, melyeket Harangozóné Németh Beatrix nagyrécsei kézműves standján sokan megcsodáltak.

- Elsősorban népművészeti kerámiákat készítek, nem csak az otthon díszítésére, hanem mindennapos használatra is - árulta el. - Hála Istennek, nincsen okom panaszra, keresik, szeretik a termékeimet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!