Nagykanizsa

2014.11.21. 12:10

Országos elismerés a legszebb kerteknek

„A legszebb Konyhakertek Magyarország” program kanizsai versenyének valamennyi győztesét az öttagú zsűri felterjesztette országos díjra is. Péntekre kiderült, hogy négy kategóriában nyertek a kanizsaiak, akik a Földművelésügyi Minisztériumban vehették át az elismeréseket. A díjazottakat elutazásuk előtt Dénes Sándor polgármester köszöntötte.

Benedek Bálint

A konyhakertek versenyét két évvel ezelőtt a karcagi önkormányzat hirdette meg azzal a céllal, hogy ne csak fűnyírással teljenek a kerti tennivalók. A viadallal, azoknak a munkáját kívánták elismerni, akiknek a konyhakert művelése mindennapi teendőik közé tartozik. Ezen keresztül pedig kellő odafigyelést, megbecsülést is kaphassanak, s jó szemléletüket, az életmódjukat, példájukat a lakosok körében minél többen kövessék. Bárki képes lehet az önellátásra, egy kis munkával, odafigyeléssel egészséges élelmiszert tehet a családja asztalára.

- Az elsők között csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hisz több kiváló konyhakertünk van városszerte – mondta Dénes Sándor polgármester. – Idén a kerttulajdonosakkal elbánt az időjárás, ettől függetlenül sok pályázó nevezett, akik nem csak a városban, hanem országosan is megállták a helyüket. Ez persze nem véletlen, a gazdák örömmel és odaadással gondozták a kertjeiket.

Az országos versenyen négy kategóriában díjazták a kanizsaiakat. A normál kerteknél Bányai Ferencné nyert, míg a mini kertek versenyében Tóth Melinda érdemelt első helyet. A gyümölcsös kertek között rigyáci birtokával Trojkó Tamás végzett az élen, a zártkertek csoportjában pedig Nagy Attila és felesége vehetett át elismerést.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!