Nagykanizsa

2014.11.24. 18:25

Megkezdődött a kanizsai horvát hét

Nagykanizsa - Mihovics József, a Zalai Hírlap korábbi felelős szerkesztője által írt könyv bemutatójával kezdődött tegnap a kanizsai horvát hét.

Pásztor András

Mint azt Vargovics Józsefné, a kanizsai horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: a testület határozott szándéka, hogy a már hagyományossá vált rendezvényeiket ilyen a horvát hét is a jövőben is sikeresen megszervezzék. Emellett a nemzetiségi önkormányzat nagy hangsúlyt kíván fektetni a horvát hagyományok ápolására és a két művészeti csoport horvát kórus, horvát tamburazenekar működtetésére is.

A horvát hét első programjaként tegnap Mihovics József, a Zalai Hírlap korábbi felelős szerkesztője nemrég megjelent könyvét mutatta be az érdeklődőknek. Az Odalenn délen címet viselő kiadvány rengeteg érdekes írást tartalmaz, a különböző útirajzok mellett olvasni lehet beszámolókat a dél-szláv háborúról, a remek horvát borokról és ételekről, valamint számos publicisztika is színesíti a könyvet.

Mihovics József saját könyvét dedikálja Vargovics Józsefnének (Fotó: Szakony Attila)

- Ez a könyv tulajdonképpen egy válogatás az elmúlt közel 25 év terméséből - így Mihovics József.

- Minden évben két-három alkalommal hosszabb időt is eltöltök Horvátországban, így rengeteg élmény, történet halmozódott fel bennem, amit újságíróként nem is tudtam volna magamban tartani. A könyv alapvetően kétnyelvű, a magyar cikkek mellett, horvát nyelvű írások is találhatók benne.

A hét hátralévő részében is lesznek programok, szerdán 18 órától például horvát nyelvű szentmisét tartanak a kórház kápolnában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!