Nagykanizsa

2014.10.05. 13:41

A palini városrészért

Nagykanizsa – Az Összefogás Nagykanizsáért Egyesület a Lovarda és az Alkotmány utca sarkán álló egykori faluház mellett tartott sajtótájékoztató szombaton.

Benedek Bálint

A párt képviselőjelöltje, Bicsák Miklós ezúttal a palini városrész legkiemelkedőbb problémáit vette górcső alá.

- A legnagyobb gond az 1933-ban épült közösségi ház rendbetétele, hiszen az évek során teljesen használhatatlanná vált – mondta a képviselőjelölt. – A városrészben élők közös igénye, hogy új, modern faluház épülhessen. A terveket egy palini illetőségű tervező csapat elkészítette, tehát életképes koncepcióról van szó, már csak rá kell bólintani.

A lokálpatrióta képviselő szerint e mellett égető probléma még, hogy sok huzavona után végre elkészülhessen az autópálya szomszédságában élők nyugalma érdekében a zajvédő fal. Ugyan mindössze egy kilométeres szakaszról lenne szó, ennek elkészültéhez határozott fellépésre lesz szükség a jövőben.

- A másik sarkallatos pontja a programomnak, a közelmúltban újra megszaporodott betörések visszaszorítása – fűzte hozzá Bicsák Miklós. – A rendőrséggel korrekt a kapcsolatunk, de ez nem elég. Azért úgy döntöttünk, hogy minél előbb, már akár a jövő év első felében körzeti megbízotti irodát nyitnánk a Herkules utcában található jelenleg üres épületben.

Ezeken kívül még számos tennivaló akad a városrészben. A képviselőjelölt lényegesnek tartaná az óvoda mielőbbi felújítását, bővítését, hiszen szerinte a gyermekek hely hiányában, pihenőidőben matracokon alszanak. Az orvosi rendelő szintén rekonstrukcióra szorul, így ezt a fejlesztést sem lehet már tovább halogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!