Nagykanizsa

2014.08.24. 10:00

Közösségi házat avattak a falunap keretében

Bocska – Közel 20 millió forintból újították fel a település régi iskolaépületét, mely a jövőben közösségi célokat szolgál majd. A kívül és belül megszépült épületet szombaton a falunap keretében avatták fel.

Pásztor András

Nagy ünnepet tartott a hétvégén az alig 350 fős település, a helyeknek ugyanis régóta problémát okozott, hogy nem volt a faluban olyan közösségi színtér, ahol összegyűlhettek, közös programokat szervezhettek volna. Nos, a szombati falunap keretében egy közel száz éves iskolaépület teljes felújítását és funkcióváltását is megünnepelték a bocskaiak.

– A testület 2010-es megalakulását követően elsődleges célként tűzte ki egy közösségi ház kialakítását – jelezte Csák Szilvia polgármester, aki hozzátette: elsőként a régi épület belső felújítására sikerült forrást nyerni. – Azonban a munka nem kezdődhetett el, amíg a tetőszerkezet felújítása el nem készült.

A közösségi ház avatásán a zalaszentbalázsi iskola néptáncosai szatmári táncokat mutattak be.

Fotó: Pásztor András

Mint azt a polgármester elmondta: a rekonstrukció közel másfél évig tartott, ám ez idő alatt rengeteg nehézséggel kellett megküzdeni.
– Mindenkinek köszönettel tartozunk a munkájáért, ám Czinki István asztalosmester áldozatkészsége, a szülőfaluja iránt tanúsított nagylelkűsége külön is említést érdemel, az elvégzett munka egy jelentős részét ugyanis térítésmentesen, felajánlásként végezte el – árulta el Csák Szilvia polgármester. – Ráadásul a falu közterein található hirdetőtáblák, virágtartók megújítása is Czinki Istvánnak köszönhető.
Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta: az avatás azért is szimbolikus, mert a közösségi épület megújításában testet öltött a bocskaiak hite és akarata, hogy saját kezükbe vegyék a sorsukat és egy olyan jövőt építsenek, amelyben mindannyian megtalálják boldogulásukat és közösségük fejlődését.

Mint kiderült: a felavatott közösségi ház hátsó udvara még további munka színtere. Mint azt Csák Szilvia polgármester elmondta: az államtól adósságkonszolidációra kapott pénz egy részéből kialakításra kerül egy garázs az új falubusznak, illetve egy korabeli osztályteremet is berendeznek, hogy az épület eredeti funkciója is megmaradjon a helyiek emlékezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!