Nagykanizsa

2014.05.11. 17:50

Horvát kórustalálkozó Nagykanizsán

Nagykanizsa - A helyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat vasárnap az Alsótemplomban tartotta a Mária köszöntő című horvát templomi kórustalálkozót, melyen tíz környékbeli csoport mutatkozott be.

Benedek Bálint

A dél-zalaiak korábban adventi és nagyböjti időszakban szerveztek hasonló találkozót, ám ezúttal májust választották, ekkor tartja a katolikus egyház az égi szűz anya ünnepét. Az ünneplőbe öltözött hívek megtöltötték a padsorokat. A program horvát nyelvű szentmisével kezdődött, melyet Blaz Horvat kanonok celebrált. Havonta egyszer tartanak misét a horvát ajkúak számára a dél-zalai város Kórház kápolnájában, így tehát a mostani alkalom különösen fontos a Mura menti településeken élők számára. Vargovics Józsefné a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: nagykanizsai, fityeházi, semjénházai, murakeresztúri, tótszerdahelyi, petriventei, molnári, szepetneki és tótszentmártoni együttesek mellett először szerepelnek a kórustalálkozón a prelogi templomi kórus tagjai.

- Minden csoport Máriával kapcsolatosan két-két egyházi énekkel készült - folytatta Vargovics Józsefné. A hagyományok őrzését végtelenül fontosnak tartjuk, ezért örvendetes, hogy sok fiatalt köszönthetünk ilyen alkalmakkor, sőt a nívós műsor miatt számos a kultúránk és zenénk iránt érdeklődő is jelen volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!