Nagykanizsa

2014.04.27. 09:25

Látványtánc és hip-hop

Nagykanizsa - Szombaton telt ház előtt adott színvonalas gálaműsort a HSMK-ban a Honvéd Kaszinó Szkes Tánccsoportja. A közel két órás bemutatón az országos bajnokságra készült koreográfiákat, s táncokat mutatták be a gyerekek.

Pásztor András

Az idei gála a hagyományoknak megfelelően közös nyitótánccal kezdődött, majd a kanizsai tánciskola valamennyi növendéke színpadra lépett, egyéni, duó, vagy kiscsoportos formációban. A 20 produkció közt több is akadt, amelyet a korábbi versenyeken különdíjjal is jutalmazott a szakmai zsűri.

Bűbájos boszorkák avagy a Szkes Tánccsoport gyermek formációja nagy sikert aratott a gálán. Fotó: Szakony Attila

Mint azt Kápolnás Edina, a tánciskola vezetője elmondta: az idén a Magyar Látványtánc Szövetség versenyein indulnak, melynek országos kvalifikációja a közelmúltban zajlott.

– Tíz koreográfiával indultunk a kvalifikáción, és szerencsére mind a tíz produkció bekerült az országos bajnokság programjába – mesélte a tánciskola vezetője, aki hozzátette: több csoportjuk, koreográfiájuk is nagy reményekkel indulhat a május közepén megrendezésre kerülő országos döntőn, sőt a június végi, Székelyudvarhelyen tartandó Európa bajnokságra is kijuthat néhány formáció. – Addig persze még sokat kell gyakorolni, tökéletesíteni a mozdulatokat, de ezzel talán nem lesz gond, az iskola táncosai ugyanis nagyon elkötelezettek.

 

A sok edzés és gyakorlás a gálán is megmutatkozott, az óvodás korúak, az alsó- és felső tagozatos formációk, s a középiskolás csoportok is kitettek magukért.

A közös finálét követően a tánciskola valamennyi növendéke oklevéllel és ajándékokkal térhetett haza, ám mint megtudtuk: sok idő nem lesz a pihenésre, hiszen a legjobbakra a már fent is említett versenyek várnak, a többiek pedig augusztus végén a tánciskola edzőtáborában tanulják be a következő szezon koreográfiáit, táncait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!