Nagykanizsa

2014.02.08. 18:55

Kedvet csinálnak a kistermelők portékáihoz

Nagykanizsa - Szombaton ismét nagy volt a sürgés-forgás a dél-zalai város vásárcsarnokában, ahol megrendezték az immár hagyományos Vásár(olj) Kanizsán! kistermelői vásárt.

Horváth-Balogh Attila

Ismét sok kistermelő hozta el portékáját, lehetett kapni házi savanyúságot, szörpöket, lekvárokat, tökmagolajat, kecsketejből készült termékeket, szappant, sajtot és my-sost is. Hogy utóbbi micsoda? Gálné Kiss Viktória magyarszerdahelyi kecsketartó avatott be a részletekbe.

– A mysost savóméznek is hívják, de igazából semmi köze nincs a mézhez, hiszen a sajtgyártás után visszamaradt teljes savóból készítjük – tudtuk meg tőle. – Cukorral keverjük össze, mert a gyerekek a savanyú ízt nem szeretik. Persze, nem csak nekik ajánlott, felnőttek is fogyaszthatják és fogyasztják is, de mivel kiváló immunerősítő, régen főleg a kisebbeket táplálták vele. Többféle ízesítésben készül, van natúr, létezik levendulás és fahéjas is.

Gálné Kiss Viktória standjánál találkoztunk Takács Sándornéval, aki vásárolt is.

– Nagyon jó ötletnek tartom a kistermelői vásárt, még élménynek sem utolsó lejönni – osztotta meg velünk véleményét. – Igaz, én amúgy is minden szombaton helyi termelőktől vásárolok, náluk biztos lehetek a minőségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!