Nagykanizsa

2014.02.26. 16:15

Húsz éve nem volt ilyen jó statisztika

Nagykanizsa - A rendőrkapitányság múlt évi munkáját értékelte, valamint az eredményekről is beszámolt szerdán dr. Molnár József kapitány.

Pásztor András

A nagykanizsai rendőrkapitányság szinte minden területen javuló tendenciát mutatott 2013-ban – szögezte le dr. Molnár József kapitány, aki a megállapítást adatokkal is alátámasztotta. Mint elhangzott: a különféle bűnesetek felderítése több mint 10 százalékos javulást mutatott az elmúlt esztendőben, ezen belül a közterületeken elkövetett bűncselekmények felderítése terén 65 százalékos volt a sikeresség, ami annak is köszönhető, hogy a rendőrség minden esetben azonnal megkezdte a helyszíni nyomok felderítését, értékelését.

A kanizsai kapitányság rendőri állománya jól teljesített tavaly. Fotó: Szakony Attila

– A bűncselekmények száma megközelítőleg 11.5 százalékkal csökkent a kanizsai kapitányság területén, ezen belül is leginkább a vagyon elleni bűncselekmények száma esett vissza – mondta a rendőrkapitány. – A közlekedésbiztonság terén is remek eredményekkel büszkélkedhet a térség, hiszen az elmúlt 20 évben nem történt olyan kevés sérüléssel járó baleset, mint 2013-ban – folytatta a kapitány, aki hozzátette: tavaly mindösszesen két halálos baleset történt.

A kapitány arról is szólt, hogy miközben tavaly csökkent a szondáztatások száma, addig annak eredményessége a duplájára emelkedett. Az ittas állapotban balesetet okozók száma ugyanakkor még így is magasnak tekinthető.

– A kanizsai kapitányság határrendészeti tevékenysége is kimagasló volt a múlt évben, 2013-ban ugyanis közel négyszer annyi embercsempész akadt horogra, mint korábban – árulta el dr. Molnár József, aki rámutatott arra is, hogy a dél-zalai térségben egyre erőteljesebb a migrációs tevékenység.

A rendőrkapitány az idei célokról szólva hangsúlyozta: az egyik legfontosabb feladat a kábítószer elleni harc lesz, amit két fronton vívnak. Egyrészt felkutatják és a törvény szigorával eljárnak a kereskedőkkel szemben, másfelől pedig széleskörű felvilágosítást szeretnének kezdeni az iskolákban. A rendőrkapitány azt is hozzátette: e területen azért is nehezebb a felderítés, mert sok esetben az interneten is megrendelhetők a különféle tudatmódosító szerek.

Összegzésül dr. Molnár József úgy fogalmazott: noha tavaly történt egy emberölés a dél-zalai városban, ennek ellenére – az elmúlt 5 év statisztikái alapján – a megyei jogú városok biztonságának rangsorában az előkelő második helyen található Nagykanizsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!