Nagykanizsa

2014.01.11. 14:21

Vásár(olj) Kanizsán!

Nagykanizsa - Vásár(olj) Kanizsán! címmel termelői vásárt rendezett szombaton immár 2. alkalommal a vásárcsarnokban a város önkormányzata. A kézműves termékek és a minőségi árut vásárolni szándékozó vevők randevújára eztán minden hónapban sor kerül a havi nagyvásárt követő szombaton.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Cseresnyés Péter polgármester jelentette be a rendezvényen.

- A vásár célja, hogy a térség kistermelőit és termékeiket népszerűsítsük a vásárlók körében - mondta a polgármester. - Amikor elindítottuk, az első rendezvényünk után nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk úgy a termelői, mint a vásárlói oldalról, ami megerősített minket abban a szándékunkban, hogy a Vásár(olj) Kanizsán!-t tegyük hagyománnyá. Titkon abban reménykedünk: idővel akkora igény mutatkozik iránta, hogy még gyakrabban meg tudjuk rendezni a vásárt.

 

Bár a polgármester sajtótájékoztatója viszonylag korán, 9 órakor volt, mégis nagy érdeklődés mutatkozott az áruk iránt. Többek között házi szalonna, kolbász-, illetve szalámi, kecsketejből készült szappanok, házi szörpök, savanyított termékek és különböző gyógynövényekből, például lándzsás útifűből, illetve cickafarkból készült esszenciák sorakoztak az asztalokon.

- Jónak tartom a kezdeményezést, az elsőn is részt vettünk és pozitívak a tapasztalataink - hallottuk Schall Szilviától, aki saját készítésű kecseketejes szappanjait hozta el. - Sok az érdeklődő, és szépen fogynak a szappanok is. Ha havonta megrendezik, én biztosan jövök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!