Nagykanizsa

2013.12.21. 16:09

Minden nap legyen karácsony - Adományosztás Nagykanizsán

Nagykanizsa - Szombaton nagyszabású adományosztást szervezett az Összefogás Nagykanizsáért Egyesület, amely során több mint száz rászoruló család kapott ruhát, játékot, élelmiszert.

Pásztor András

 

Az egyesület Erzsébet téri klubja előtt már a meghirdetett akció előtt fél órával nagy volt a tumultus, többgyerekes családok várták a kapunyitást. Odabent eközben lázas készülődés zajlott, az önkéntesek az utolsó pillanatokban is ruhákat, játékokat és édességet válogattak. Aztán délután 14 órakor kinyílt a kapu és a családok beléphettek a felajánlott adományokkal roskadásig telepakolt helyiségbe.

– Ide nézzetek, milyen klassz focilabdát találtam magamnak – örvendezett egy tinédzser fiú, miközben édesanyja egy meleg téli kabátot próbált kishúgára adni.

Mint azt Bartha László, az egyesület kommunikációs vezetője elmondta: az adományok egy részét korábban már eljuttatták a nagyrécsei lakásotthon lakóinak, akik a karácsonyi díszek mellett, több váltásnyi komplett ruházatot, sportszereket, sőt laptopot, nyomtatót is kaptak. Mint megtudtuk: a civil szervezet azon dolgozik, hogy a jövőben havonta tudjanak hasonló adományosztást rendezni. A „Minden nap legyen karácsony" elnevezésű akcióhoz a civil szervezet további felajánlásokat és segítők jelentkezését várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!