Nagykanizsa

2013.05.15. 12:38

Kerékpárral biztonságosan

Nagykanizsa - Elméleti és gyakorlati vizsga várt azokra a felső tagozatos diákokra, akik szerdán részt vettek a városi balesetmegelőzési bizottság által szervezett kerékpáros iskola kupán. A legjobbak a május végén megrendezésre kerülő megyei döntőbe jutottak.

Sámel József

Fadgyas Roland, a Zrínyi-iskola diákja éppen a szlalompályával küzd. Fotó: Szakony Attila

A városi vetélkedőt a Péterfy iskolában tartották, ahol a diákok először egy 45 kérdésből álló tesztlapot töltöttek ki, melyek főként a KRESZ által előírt szabályokra vonatkoztak. A fiataloknak ezt követően az udvaron kialakított biciklis akadálypályát kellett teljesíteni, majd a helyszínen lévő kerékpárokon kellett ezt-azt megszerelni.

Mint azt Lovkó Balázs rendőrszázados, a nagykanizsai rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója elmondta: a verseny alapvető célja az, hogy a diákok bővítsék a kerékpározással kapcsolatos ismereteiket, s ezáltal megelőzzék a baleseteket.

Ez utóbbira szükség is van, hiszen mint kiderült: az elmúlt években folyamatosan emelkedett a kerékpáros balesetek száma, jóllehet ez összefüggésben van azzal is, hogy manapság sokkal többen közlekednek kétkeréken, mint pár évvel ezelőtt.

A szerdai városi versenyen összesen 37 diák vett részt, közülük a négy  legjobb teljesítményt elért lány - Salamon Emese (Zrínyi), Hederics Hanna (Kőrösi), Bársony Virág (Hevesi), Salamon Enikő (Zrínyi) - és fiú - Török Bence (Bolyai), Dömötör Tamás (Bolyai), Tóth Máté (Rozgonyi), Ámon Viktor (Kőrösi) - kapott esélyt arra, hogy a május 28-án megrendezésre kerülő megyei versenyen is szerepeljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!