Nagykanizsa

2013.04.12. 18:42

Nincs ''nyócévezés''

Nagykanizsa - A meggondolatlan és felelőtlen jogalkotás következményei naponta tetten érhetők és ami eztán következik, az a Fidesz sara lesz, most már nem lehet visszafelé mutogatni.

Szabó Judit

Göndör István, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján. A képviselő a közoktatási törvény általa elhibázottnak vélt egyik pontjára mutatott rá. Mint mondta, mostanában zajlanak az általános iskolai beiratkozások az új tanévre, aminek a nyomában botrányokról hallani szerte az országban.

Az új szabályozás értelmében ugyanis annak a kisgyermeknek, aki augusztusig betölti a 6. életévét, mindenképpen iskolába kell mennie szeptembertől, az óvodapedagógus szakmai javaslatára sem maradhat plusz évig az óvodában. Ha mégis így lenne, az intézmény nem kapja meg utána a normatívát. Így lényegében a jogszabályalkotó ellenérdekeltté tette a dologban a szülőket és az óvodavezetőket.

A képviselő hozzáfűzte, az intézkedés ráadásul 25 százalékos gyermeklétszám-növekményt okoz az első osztályokban, ami nem csak nehezen kezelhető, de már prognosztizálható az is: 2014 szeptemberében ennyivel kevesebb nebuló lesz elsős - és ez akár iskolabezárásokat is előrevetíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!