Nagykanizsa

2012.03.23. 16:59

Kijátssza a jogalkotási gyakorlatot a fideszes törvénygyár?

A jogalkotási gyakorlatot játssza ki a fideszes törvénygyár azzal, hogy nagy horderejű ügyeket képviselőik visznek be az Országgyűlés elé, így kerülve ki az egyeztetést.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Göndör István, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője jelentette ki pénteki, nagykanizsai sajtótájékoztatóján.

Fontos, a várost érintő kérdésekről beszélt, így többek közt a szakképzés átalakításáról. Kijelentette, hihetetlen nagy katasztrófahelyzet van kibontakozóban amiatt, hogy tanév közben módosította a fideszes többség a finanszírozási gyakorlatot. Míg egy fiatalember éves képzésére korábban 7-800 ezer forintnyi központi pénz jutott, addig ezt az összeget most 440 ezerre csökkentették. Ennek az intézmények működésében is lesz következménye, illetve feltételezhető, hogy fiatalok szorulhatnak ki a szakképzésből.

A képviselő saját indítványáról is beszámolt. Jelezte, javasolja, hogy a valamilyen kamarai tagságra kötelezett hivatás képviselőinek a kötelező szakmai kamarai tagdíj mellett ne kelljen a gazdasági kamarák által szintén kötelező jelleggel beszedett regisztrációs díjat fizetni. Vagy ha ez nem megoldható, a pénzt végső soron a szakmai szervezetek kapják meg. A személyszállításról szóló törvényről pedig úgy vélekedik: az a vidékre nézve rendkívül hátrányos, mert éppen a végeken maradnak szinte busz és vonat nélkül az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!