Nagykanizsa

2012.01.27. 16:53

Városnév - Csak annak, aki megérdemli

A csütörtöki nagykanizsai közgyűlés fontosabb ügyeiről tartott pénteken tájékoztatót Cseresnyés Péter polgármester, aki jelezte: az idei költségvetés nem tervezhető működési hiánnyal, ezért minden kiadást át kell majd gondolni.

Sámel József

A polgármester elsőként a város névhasználatáról szóló rendeletről beszélt. Mint mondta: jelenleg több mint 300 olyan szervezet, cég működik, melyek nevében megtalálható a Nagykanizsa vagy a Kanizsa szó. Ezen szervezeteknek, gazdasági csoportoknak már nem kell engedélyt kérni a névhasználathoz, ám ha méltatlanná válnak a város nevének használatára  - például anyagi vagy erkölcsi kárt okoznak Kanizsának -, akkor az önkormányzat meg is tilthatja a névhasználatot.

A polgármester  a város napja rendezéséről is szólt. Mint kiderült: a belvárosi rekonstrukció és a csatorna-beruházás miatt az idén csak az Eötvös téren lehet megrendezni a programokat. A szervezésre pályázatot ír ki az önkormányzat.

Cseresnyés Péter a költségvetés kapcsán elmondta: az idén nem lehet működési hiányt tervezni a költségvetésbe, így nem kizárt, hogy  önként vállalt feladatokról is le kell mondaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!