Nagykanizsa

2011.11.16. 17:34

Egységes szerkezetbe foglalt köztisztasági rendelet

Megalkotta köztisztasági rendeletét a legutóbbi ülésen Letenyeképviselő-testülete. Emellett pályázatot ír ki a dél-zalai önkormányzat a művészetoktatási intézmény vezetésére.

Sámel József

Mint azt Halmi Béla polgármester jelezte: bizonyos köztisztasági szabályok eddig is érvényben voltak a településen, ám egységes szerkezetbe csak most foglalta ezeket a testület. Az új rendelet egyértelművé teszi, hogy mi a lakosság feladata.

– A rendelet előírja például, hogy az ingatlanok tulajdonosai ne csak az előttük lévő járdaszakaszt takarítsák, hanem a csapadékvíz-elvezetésre szolgáló árkokat is kötelesek rendben tartani – mondta a polgármester. – Mindez a garázsok előtti behajtókra is érvényes. Emellett azt is szabályozta a testület, hogy a közterületeket mennyi ideig és miként lehet használni bontási területnek.

A rendelet a vállalkozások telephelyeit is érinti, rendetlen állapotok az ipari területeken sem uralkodhatnak. Az új szabályozás szerint a közműszolgáltató cégek egy hibaelhárítás után kötelesek a felbontott úttesteket és járdaszakaszokat újraaszfaltozni, azaz helyreállítani az eredeti állapotot.

A testület a legutóbbi ülésen arról is döntött, hogy pályázatot ír ki a művészetoktatási intézmény igazgatói álláshelyére, amit április elsejével lehet majd betölteni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!