Nagykanizsa

2011.10.03. 08:07

Szombati madárles, vonuló fajokkal

Nagykanizsa-Miklósfa - Madármegfigyelő napot szervezett szombaton a miklósfai általános iskola. A diákokat, pedagógusokat és a szülőket dr. Klein Ákos biológus kalauzolta a közeli mórichelyi halastavak madárvilágában.

Horváth-Balogh Attila

- Ebben az időszakban a vonuló fajokkal találkozhatnak az érdeklődők, főleg nagy csapatokba összeverődő csörgő-, kanalas-, tőkés- és kendermagos récékkel - magyarázta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa. - Illetve természetesen, a vizes élőhelyekhez szorosan kötődő kócsagokkal, kárókatonákkal, melyekből biztosan maradt itt jó néhány.


Csordásné Gál Izabella és Tarcsa Marianna pedagógusok által az Európai Madármegfigyelő Nap apropójából szervezett programmal kapcsolatban Szmodics Józsefné, az iskola igazgatója elmondta, intézményük ökoiskola, ezért aztán nagy hangsúlyt fektetnek a természetvédelemmel kapcsolatos ismeretek átadására.

Ennek jegyében került sor a hagyományteremtő túrára, melynek folytatásaként előbb a környék, később pedig szándékaik szerint távolabbi területek természeti értékeivel is megismerkedhetnek oktatási intézményük tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!