Nagykanizsa

2011.08.08. 16:52

Változó büdzsé

Legutóbbi ülésén módosította az idei évre vonatkozó költségvetését a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása a fürdővárosban megtartott ülése során.

Szalabán Attila

A társulási tanács több változtatásról is döntött, melyek egy részét az eredeti tervezet elfogadása óta történt események, köztük például pályázati sikerek indokolták. A buszöblös megállóhelyek NYDOP projektje keretében például az idén várható pénzügyi teljesítések előirányzatát tervezték be a büdzsébe a szakemberek – akik ugyanakkor a Termál-Völgy-Kis-Balaton kerékpáros és ökoturisztikai szolgáltató hálózat projekt személyi juttatásokra szánt előirányzatát csökkentették, mivel annak keretében tavaly már elszámoltak projektmenedzsment költségeket. Emelni kellett a működési célú pénzeszköz átadási soron szereplő 290 ezer forintot 363 ezerre, mivel a Balaton Fejlesztési Tanács, valamint a Zalakarosi Turisztikai Egyesület tagdíjait ebből az összegből kell kifizetnie a kistérségi társulásnak. Mivel a szervezet idén április elsejétől főállású belső ellenőrt foglalkoztat, ezért szükségesnek látták a döntéshozók a személyi juttatások előirányzatát csökkenteni, s az összeget a dologi kiadások közé átcsoportosítani. Változtatásokat kellett életbe léptetni a közfoglalkoztatás miatt is. A társulás ugyanis két közfoglalkoztatás szervezőt alkalmaz, akiknek a bérét 6 hónapig pályázat keretében biztosítja a magyar állam – ám az így megszerzett pénzt szintén szerepeltetni kellett a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása költségvetésének bevételi és kiadási oldalán egyaránt. Mindezeket figyelembe véve a társulási tanács a szervezet költségvetési bevételi-kiadási főszámát 227,14 millió forintra módosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!