Nagykanizsa

2011.08.15. 07:48

Főzőversennyel ízesített programok

A mögöttünk hagyott hét végén több dél-zalai településen is tartottak falunapot, s mint a kerettyei látogatottsága mutatta: a lakosság teljes megelégedését szolgálva.

Kelemen Valéria

Az önkormányzat válogatottja a Kerettyei hegyi-vegyivel (azaz vegyespörkölt dödöllével) kápráztatta el a kóstolókat, s mivel pillanatok alatt elfogyott a főztjük, biztosak lehettek abban: idén is jól teljesítettek.

- Tavaly 80 főre készítettünk csülkös-babos répát, mind elfogyott, s idén is ez lett a sorsa a főztünknek - mondta a csapat főszakácsa, Drávecz Gyuláné, aki amúgy civilben a település jegyzője. - Idén névsort írtunk azokról, akiknek nem jutott a dödöllés vegyespörköltből, megígérve nekik, jövőre nagy adaggal kárpótoljuk őket.


Kissé arrébb, az árnyas fák alatt, extra jókedvvel megáldott férficsapat sürgölődött a bogrács és a tárcsasütő körül. Egyiküktől, Iványi László polgármestertől megtudtuk: BÖSKE (Bázakerettyei Öregfiúk Sportkedvelő Egyesülete) névre hallgatnak.

- Két éve focizunk együtt, télen-nyáron, jó időben a futballpályán, rossz időjárás esetén pedig teremben - árulta el a csapatkapitány, Fülöp Csaba. - Péntekenként minden este együtt vagyunk, így természetes, hogy a falunapon is együtt főzünk.

- Marhapörkölt BÖSKE kosztümben fantázianevet adtuk az étkünknek, mivel a krumpliprószát apróra vágott pörkölttel töltjük meg - vette vissza a szót a polgármester, elárulva: szerdán este főpróbát tartottak, mivel semmit nem akartak a véletlenre bízni. - Immár ötödik éve rendezünk főzőversenyt a falunapon, ami amellett, hogy jólakatja a résztvevőket, remek közösséget is kovácsol. A tavalyi elszármazottak napján rengetegen vettek részt, most szinte csak a bázakerettyeiek, de így is szép számmal összejöttünk.

A főzőverseny mellett a kultúrházban megnyílt a Mura menti Foltboszorkák foltvarró kiállítása, bemutatkozott a helyi hip-hop tánccsoport, előadást tartott többek közt a kanizsai SZKES tánccsoport és a Mura Mazsik, az Alföldi Olajbányász Fúvós Zenekar, valamint a kaposvári Roxínház. Az utcabállal záruló falunapot pedig vasárnap a Bázai búcsú követte.

Ezek is érdekelhetik