Nagykanizsa

2011.08.08. 16:24

Alig-Vár tábor, korábbi befejezéssel

Nyolcadik alkalommal került sor július végén az Alig- Vár Gyermektáborra, melynek keretében húsz gyermek vett részt a változatos programokkal kísért nyaraláson.

Kelemen Valéria


A hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett tábor központi helyszíne ezúttal is a zalamerenyei kultúrház volt, s a rendezvény idén nemzetközivé vált, mivel a húszból két gyerek Horvátországból érkezett, a rijekai Baross Magyar Kultúrkör együttműködése révén.

-Az égiek nem kényeztették el a résztvevőket, végig hideg, szeles, borús volt az idő, így a karosi fürdések elmaradtak - hallhattuk a tábort szervező Budavölgyi Kálmántól, aki elmondta: a napsütéshez kötött kiesett programokat kreatív foglalkozásokkal ellensúlyozták. - Sajnos több kisgyerek megbetegedett, az egészségesen maradtak védelmében másfél nappal előbb befejeződött a tábor. Hallhattuk: a kézműves, sport és rekreációs programok nagy sikert arattak.

Lengyák Pista bácsi ollóvágtára és bűvészmutatványokra, Zomori Katalin pedig lufihajtogatásra tanította a táborozókat, akikre különféle előadások is vártak. A gyerekek Zalakarost a Dottó kisvasúttal ismerhették meg, ellátogattak a Pálos malomba, s az Aranyfény Civil Egyesület és egy keszthelyi vállalkozó felajánlása révén játékokat és divatos ruhákat kaptak ajándékba.

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület és a Zemplén Ifjúsági Egyesület menedzselte program szervezői elhatározták, hogy decemberben újra megrendezik az Alig-Vár találkozót, felelevenítve a nyári élményeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!