Nagykanizsa

2011.06.23. 16:01

Akadálymentes lett, s kívül-belül megújult az orvosi rendelő

Felújították Bázakerettye orvosi rendelőjét, s megtörtént az uniós előírás szerinti akadálymentesítés is. Most az eszközbeszerzés zajlik, tudtuk meg a polgármestertől.

Horváth-Balogh Attila

Iványi László elmondta: közel 17 millió forintos EU-s támogatás révén kerülhetett sor a munkálatokra. Ezek keretében kívül-belül megújult az ötvenes években átadott épület, mely átfogó korszerűsítésen azóta nem esett át.
– Nagyon örülünk annak, hogy ezt a fejlesztést megvalósíthattuk, régi álmunk volt, s így most tényleg minden igényt kielégítő egészségügyi komplexumunk lesz – szögezte le.


A kivitelezés során kicserélték a nyílászárókat, a tetőszerkezetet és a cserepet, a homlokzat új festést, hőszigetelést kapott, s természetesen a belső helységek is felfrissültek. Mivel azonban a támogatás csak az orvosi rendelőre szólt és az orvoslakás, illetve a fogászati rendelő a pénzből nem támogatott, az önkormányzatnak saját forrásokat is meg kellett mozgatnia a projekt megvalósításához. A munkálatok hamarosan befejeződnek, s az eszközbeszerzés után a helységek bútorzatát is kicserélik. A beruházás fontos része az akadálymentesítés, ami alapkövetelmény. Ennek megfelelően immár kerekes székkel is megközelíthetők a rendelők és a mellékhelyiségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!